Technische omschrijving

Technische omschrijving

Algemeen
27 energiezuinige ‘Nul op de meter’ eengezinswoningen met EPV-vergoeding. 

Eengezinswoningen
De woningen zijn circa 4,5/4,8 m breed en 8,4 m diep. In de entree bevinden zich de meterkast, toilet en trapopgang. De woonkamer (tuinzijde) heeft een open keuken (straatzijde) en een trapkast. Er zijn drie slaapkamers en een badkamer. De zolder is met een vaste trap bereikbaar. Woningtypen C en E hebben een dakraam op het dakvlak aan de tuinzijde. De overige woningtypen hebben geen mogelijkheid voor een dakraam op zolder in verband met de PV-panelen en de geluidsbelasting op de voorgevel. De hoekwoningen hebben extra kozijnen in de zijgevel in de woonkamer en op zolder. De kozijnen zijn voorzien van 3-voudig glas (tripel glas). 

Geluidsmaatregelen
De woningen staan in een industriële omgeving, wat betekent dat er geluid van de bedrijven in de buurt is. Om minder geluid te ervaren, krijgen enkele woningen ‘dove gevels’. Hier kunnen in de voorgevel geen ramen open en is er een extra binnenwand in de entreehal geplaatst. Het gaat om de drie woningen aan de Heldringstraat (bouwnummer 1-3) en de eerste twee woningen aan de Dirkzwagerstraat (bouwnummer 4-5; voorgevel begane grond). Ook komt aan de overzijde van de straat een geluidsscherm van circa 7 m hoog. 

Groene tuin
Alle woningen hebben een achtertuin. De woningtypen A en B hebben ook een voortuin die circa 1,5 m diep is. Met de gemeente is afgesproken dat het water dat van de daken komt, op het maaiveld moet afwateren. Wij vragen u er daarom bij de inrichting van uw tuin rekening mee te houden dat het water in de bodem kan dringen. Dit betekent tenminste 2/3 deel beplanting en niet meer dan 1/3 deel bestrating. Bij de toewijzing van de woning vragen wij u hiermee in te stemmen. Maasdelta biedt u een opslag voor regenwater aan, zodat u met het opgevangen water uw tuin kunt sproeien. 

Berging
Iedere woning heeft een berging van circa 5 m² in de achtertuin. Deze berging is uitgevoerd in hout met een plat dak. Elke berging is voorzien van een aansluitpunt voor verlichting en een stopcontact. Deze zijn aangesloten op de elektrische installatie.

Parkeren
Er zijn diverse parkeerplaatsen in de straten.

Keuken
De keuken wordt voorzien van een keukenblok van Bruynzeel. Deze heeft een hoekopstelling met 3 onderkasten en 2 bovenkastjes. Het aanrecht bevat een spoelbak met een éénhendel mengkraan. Naast het keukenblok zijn opstelplaatsen voor een kooktoestel en een koelkast. 

De wand wordt betegeld achter het keukenblad tot aan de bovenkastjes en bij de opstelplaats voor het kooktoestel. Er is geen gasaansluiting. U kookt dus elektrisch. De aansluiting hiervoor wordt aangebracht (2-fasen, Perilex). U kunt kiezen voor uitbreidingsopties.

Toilet en Badkamer
De toiletruimte bevat een closetpot met toiletzitting en deksel en een fonteintje met koud water en wordt tot circa 1,2 m² betegeld.

De badkamer wordt ingericht met een verdiept liggende douchehoek in de vloertegels met doucheput en een éénhendel douchemengkraan met glijstang en handsproeier. Ook is er een enkele wastafel met een éénhendel mengkraan, een spiegel met planchet, een tweede toilet en een elektrische handdoekradiator aanwezig. De wanden worden tot aan het plafond betegeld.

Wasmachine- en wasdrogeraansluiting
De opstelplaats voor de wasmachine en wasdroger bevindt zich op zolder en is op de woningplattegrond aangegeven met de letters ‘WM’ ‘WD’.  Woningtype C en E hebben de aansluitingen op de eerste verdieping in de ruimte naast de badkamer. De opstelplaats bestaat uit een elektra-aansluiting voor beide apparaten, een waterkraan en een afvoerleiding met sifon. De (afvoer)leidingen blijven in het zicht. 

Energiemodule
In de technische ruimte op de zolderverdieping bevindt zich de energiemodule van Factory Zero. Deze module is het hart van de energiezuinige installatie. Hierin bevinden zich de gebalanceerde ventilatie-unit, de warmtepomp, het boilervat voor warm water, de omvormer voor de PV-panelen en de regelunit. Er is een display voor het instellen van de verwarming en de ventilatie. Hierop leest u af hoeveel energie er gebruikt en opgewekt wordt. 

Ventilatie
De woningen worden voorzien van een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Er wordt ‘gebruikte’ lucht afgezogen in de keuken, badkamer en toilet en bij de opstelplaats van de wasmachine. Verse lucht wordt aangevoerd via roosters in de woonkamer en slaapkamers. 

De hoofdbediening van het ventilatiesysteem is geintegreerd in de display van de energiemodule in de woonkamer en meet CO². In de badkamer wordt vocht gemeten en automatisch afgezogen. 

Op het ventilatiesysteem kunt u en mag u geen afzuigkap aansluiten. U kunt hiervoor bij de keukenopties kiezen voor een recirculatiekap of deze zelf aanschaffen. 

Verwarmingsinstallatie
Voor verwarmen en warm water is de energiemoduele voorzien van een warmtepomp en een 150 liter boilervat voor opslag van warm water. De warmtepomp maakt gebruik van een buitenunit die op het dak geplaatst is. De warmtepomp wordt aangestuurd door een display in de woonkamer. Via deze display kan de gewenste temperatuur ingesteld worden. 

Vloerverwarming
De woningen worden voorzien van vloerverwarming. De verdeler hiervoor bevindt zich op zolder. In de badkamer komt een extra elektrische radiator.  Vloerverwarming geeft een gelijkmatige warmteverdeling en warme voeten. Daarnaast verspreid stof zich minder snel door de woning en is daardoor prettiger voor mensen met allergieën. U houdt ook meer ruimte over omdat er onder of naast de kozijnen geen radiatoren geplaatst hoeven worden. De consequentie is dat het langzaam werkt en dat u beperkt bent in de keuze voor de vloerbedekking. Deze mag een isolatiewaarde (Rc) hebben van maximaal 0,09 m2W/K. Een hogere isolatiewaarde vermindert de warmteafgifte. Als huurder moet u kunnen aantonen dat de vloerbedekking hieraan voldoet.

PV-panelen
Op de voor- en achter dakvlakken worden Photo Voltaïsche (PV) panelen gemonteerd voor het opwekken van elektriciteit. Deze zonnepanelen zijn aangesloten op een omvormer. De omvormer zorgt voor het terugleveren van elektriciteit aan het elektriciteitsnet. 

Douche Warmte Terug Winning
Aan de afvoer van de douche is een douche WTW gekoppeld. De douche WTW zorgt voor warmteoverdracht van het warme afvoerwater aan het koude douchewater. Het koude water wordt hierdoor voorverwarmd en dit bespaart energie. 

Zelf kiezen
Huurders die in een vroeg stadium bekend zijn, kunnen een keuze maken uit de volgende zaken: 

  • uitbreidingen van de keuken;
  • uitvoering van het keukenblok;
  • kleur van wandtegels in de keuken;
  • thermostaatkraan;
  • afmontage van loze leidingen (data of telefoon) in woon- en slaapkamers.

Voor het maken van een keuze uit de opties nodigen wij u op termijn uit voor een persoonlijk gesprek.

 

Download hier de verhuurfolder Gijsbert Dirkzwagerstraat!
Gijsbert Dirkzwagerstraat
Gijsbert Dirkzwagerstraat Over Gijsbert Dirkzwager Ervaar Maassluis Uitbreiding Kapelpolder Architectuur en indeling Typen en plattegronden Energiezuinige woningen Huurprijzen en woningtoewijzing