Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Bewoners eerste deelplan op zoek naar andere woning

Bewoners eerste deelplan op zoek naar andere woning

Leestijd: 2 min

Voor de bewoners van het eerste deelplan, Guido Gezellestraat en G.A. Brederolaan, is het een drukke tijd. Sinds op 3 september 2014 het sloopbesluit voor hun complex genomen werd, zijn zij herhuisvestingsurgent. De komende maanden moeten zij actief op zoek naar een andere woning. Een fors aantal bewoners is al geslaagd in het vinden van een woning.

Woonconsulente Liesbeth van Reenen van Maasdelta is bij alle bewoners van de Guido Gezellestraat en G.A. Brederolaan op huisbezoek geweest. Tijdens dit bezoek werden de persoonlijke situatie, de woonwensen en de mogelijkheden besproken en is er een zoekprofiel opgesteld.

Nieuwe woning gevonden
De herhuisvesting ligt goed op schema. In de Guido Gezellestraat hebben 33 bewoners (van de 65 woningen) inmiddels een andere woning geaccepteerd. In de G.A. Brederolaan geldt dit voor 7 bewoners (van de 18 woningen). De meeste bewoners hebben in Maassluis een huurwoning gevonden. Enkele bewoners verhuizen naar omliggende plaatsen, zoals Rotterdam en Hoek van Holland. Ook heeft één bewoner een woning gekocht.

Zoeken als herhuisvestingsurgent
Bent u bewoner van de Guido Gezellestraat en G.A. Brederolaan en heeft u nog geen woning gevonden? Dan is het belangrijk actief te blijven zoeken. U kunt dit doen aan de hand van het zoekprofiel, dat u samen met de woonconsulente van Maasdelta opgesteld heeft. Op www.woonnet-rijnmond.nl vindt u wekelijks de woningen die in Maassluis en in de regio beschikbaar zijn. Als herhuisvestingsurgent, heeft u uiteraard voorrang op deze woningen. Mochten meerdere herhuisvestingsurgenten tegelijk op dezelfde woning reageren, dan heeft de kandidaat met de langste inschrijfduur voorrang.

Advies: schrijf u alvast in als woningzoekende
Aan alle huurders die (op termijn) naar een andere woning moeten verhuizen geven we dan ook het advies: schrijf u nu alvast in als woningzoekende op www.woonnet-rijnmond.nl. Want hoe langer uw inschrijfduur is, hoe meer kans u maakt op een woning.