Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Bijdrage in verhuis- en inrichtingskosten

Bijdrage in verhuis- en inrichtingskosten

Leestijd: 1 min

Sinds 2008 kent Maassluis een verordening Regeling aanvullende bijdrage verhuis- en inrichtingskosten sloopwoningen. Deze verordening is ook van toepassing op de herstructureringsplannen voor de woonwijk Sluispolder-West en seniorencomplex De Vliet in de binnenstad.

De bewoners van wie het huis gesloopt of gerenoveerd wordt, komen in aanmerking voor een verhuiskostenvergoeding van Maasdelta. Deze vergoeding is onafhankelijk van het inkomen.

In aanmerking komen voor extra bijdrage
In aanvulling daarop is het mogelijk in aanmerking te komen voor een extra bijdrage in deze kosten, via de gemeente. Voorwaarde hierbij is dat de huurders een inkomen op minimumniveau hebben. Deze aanvulling is bedoeld als tegemoetkoming in de kosten van verhuizing en woninginrichting voor bewoners met een laag inkomen van sloop- en renovatiewoningen van alle herstructeringsprojecten in Maassluis.

Voor wie bestemd?
De regeling van de gemeente Maassluis is bestemd voor huishoudens met een inkomen tot en met 125% van het sociaal minimum. De hoogte van de bijdrage verhuis- en inrichtingskosten sloopwoningen is € 690,-.