Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Fotowedstrijd en tentoonstelling Sluispolder-West van start

Fotowedstrijd en tentoonstelling Sluispolder-West van start

Leestijd: 2 min

Vrijdag 22 januari opende vestigingsmanager Frank van der Plas van Maasdelta Maassluis de fototentoonstelling ‘Wijkmetamorfose Sluispolder-West’ in Buurtcentrum De Hooftzaak. Twee leden van de klankbordgroep Leefbaarheid Sluispolder-West, Birgit de Graaf en Ozgul Ozkan, draaiden de fotopanelen om, waardoor de eerste foto’s te bewonderen waren. Hiermee werd ook het startsein voor de fotowedstrijd gegeven.

Bij de opening waren veel belangstellenden aanwezig. Vestigingsmanager Frank van der Plas legde in zijn toespraak uit: "Natuurlijk is het ingrijpend als je woning wordt gesloopt en je moet verhuizen naar een andere locatie. Met de fotowedstrijd en -tentoonstelling leggen we het heden vast en verbinden we verleden en toekomst met elkaar. Maar nog belangrijker is dat we bewoners met elkaar verbinden en zo de wijk gedurende de vernieuwing leefbaar houden."

Deelnemen aan fotowedstrijd
Iedereen kan met de fotowedstrijd meedoen, zolang de foto's met de vernieuwing van Sluispolder-West te maken hebben. Een vakkundige jury, gevormd door Harro Cats van Foto Teunissen, fotograaf Roger van der Kraan en Nel Wilkes van de Historische Vereniging Maassluis, kiest elk kwartaal de winnaars uit. Deelnemers kunnen hun foto's mailen naar: fotowedstrijdsluispoldermaasdeltanl. Op de Facebookpagina 'fotowedstrijdsluispolderwest' is meer informatie te vinden.

Bezoek de fototentoonstelling
De foto's zijn dagelijks tussen 10.00 en 16.00 uur in Buurtcentrum De Hooftzaak te bekijken. Gedurende de fotowedstrijd wordt de tentoonstelling verder uitgebreid met de foto's die de wijkbewoners aanleveren.

Een initiatief van
De fotowedstrijd en -tentoonstelling is een initiatief van de KIankbordgroep Leefbaarheid Sluispolder-West. Dit zijn wijkbewoners die het belangrijk vinden dat in hun wijk, die de komende jaren een ingrijpende vernieuwing ondergaat, de leefbaarheid en veiligheid op peil blijven. Zij organiseren in overleg met Maasdelta sociale activiteiten in de wijk.