Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Kerstboom op het Da Costaplein

Kerstboom op het Da Costaplein

Leestijd: 1 min

Voor het tweede achtereenvolgende jaar heeft de bewonerscommissie van de Jan Luykenstraat en het Da Costaplein voor een grote Kerstboom gezorgd.

Dat is best een ingewikkelde procedure want natuurlijk gaan de bewoners die boom niet zelf kappen, vervoeren en plaatsen. De jury van het gebiedsoverleg besliste gunstig over de aanvraag tot financiering en een plaatselijke hovenier zorgde voor de boom.

Er moet bij de gemeente tijdig een vergunning worden aangevraagd en de lichtjes hadden de initiatiefnemers nog beschikbaar van verleden jaar. Maasdelta zorgde voor de matten om de snoeren van de stroomtoevoer af te dekken.

Gezellig evenement voor de buurt
Voor de kinderen uit de buurt is de boom natuurlijk een extra evenement. Zij hebben zelf de versiering aangebracht en deden dat vol enthousiasme samen met hun ouders. Soms waait er een ster of een andere versiering uit de boom, maar de bewoners zorgen ervoor dat ze weer worden teruggehangen. Het geheel geeft absoluut een bijzondere kerstsfeer in de buurt die volgend jaar op de schop gaat. Een beetje meer sfeer is dus niet weg.