Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Nieuwe sloopbesluiten in 2015

Nieuwe sloopbesluiten in 2015

Leestijd: 3 min

Op 3 september 2014 ging de herontwikkeling van Sluispolder-West en de Vlietlocatie van start. De eerste sloopbesluiten voor de flatgebouwen aan de Guido Gezellestraat en G.A. Brederolaan werden toen genomen. Inmiddels zijn beide flatgebouwen leeg en zijn de voorbereidingen voor de sloop in volle gang. Op donderdag 17 september 2015 heeft Maasdelta nieuwe sloopbesluiten genomen voor de wooncomplexen die in 2015 aan de beurt zijn.

Op 1 september 2015 is Maasdelta gestart met de voorbereiding voor de sloop van de flatgebouwen aan de Guido Gezellestraat en G.A. Brederolaan. Het grove sloopwerk begint naar verwachting eind november 2015 en wordt begin februari 2016 afgerond. Daarna kan gestart worden met de nieuwbouw. Op de locatie komen uiteindelijk 36 nieuwe eengezinswoningen en appartementen en een Integraal Kindcentrum (basisschool) met een sportzaal. Hierin krijgt basisschool Het Spectrum een plek. Deze is nu nog gevestigd aan de Fenacoliuslaan.

Nieuwe sloopbesluiten in 2015
De vernieuwing van de wijk wordt in fasen uitgevoerd. Per fase wordt steeds apart definitief besloten over de sloop- en nieuwbouwplannen. Op donderdag 17 september 2015 heeft Maasdelta Groep de sloopbesluiten genomen voor de volgende drie wooncomplexen:

  • Monseigneur Bekkerslaan 82 t/m 200 (even nummers)
  • Jan Luykenstraat 1 t/m 39 (oneven nummers)
  • Da Costaplein 1 t/m 39 (oneven nummers)

De sloopbesluiten zijn afgestemd met de gemeente Maassluis. Voor de bewoners van de betreffende complexen organiseert Maasdelta in oktober voorlichtingsbijeenkomsten.

Voorlichtingsbijeenkomsten in oktober
Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten krijgen de bewoners van de wooncomplexen waarvoor een sloopbesluit genomen is, uitgebreide informatie over wat hen de komende periode te wachten staat. Ook ontvangen zij een herhuisvestingsregeling. Het doel van deze herhuisvestingsregeling is duidelijk maken waar bewoners, die als gevolg van de sloop moeten verhuizen, mee te maken krijgen. Ook zijn de rechten en plichten van deze bewoners opgenomen.

Zo gaan de bewoners van de Mgr. Bekkerslaan, als gevolg van het sloopbesluit, op zoek naar een andere passende woning. Dit gebeurt met begeleiding van Maasdelta. Zij ontvangen een herhuisvestingsverklaring waarmee zij voorrang (urgentie) op de woningmarkt krijgen.

Jan Luykenstraat en Da Costaplein
De bewoners van de Jan Luykenstraat en het Da Costaplein krijgen een terugkeergarantie. Hun woningen zouden in eerste instantie gerenoveerd worden. Bij nader inzien is toch besloten om deze te slopen en vergelijkbare woningen terug te bouwen. De bewoners mogen hier na de bouw dan ook terugkeren. Tijdens de bouw kunnen zij in een wisselwoning verblijven. Hiervoor worden woningen van het complex aan de Mgr. Bekkerslaan 82 t/m 200(e) gebruikt. Mocht een wisselwoning in dit complex in een specifiek geval niet passend zijn, dan wordt in Maassluis een andere passende wisselwoning toegewezen. Bewoners kunnen er uiteraard ook voor kiezen om met de herhuisvestingsverklaring definitief naar elders te verhuizen.

Planning van overige sloopbesluiten
In de planning van de overige sloopbesluiten hebben enkele kleine wijzigingen plaatsgevonden. Het kan daardoor zijn dat een straat vertraagd of juist vervroegd is.