Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Recht op urgentie en verhuiskostenvergoeding

Recht op urgentie en verhuiskostenvergoeding

Leestijd: 2 min

Maasdelta krijgt van huurders wel eens de vraag: “Kan ik alvast verhuizen met recht op urgentie en een verhuiskostenvergoeding?” Dat kan, vanaf het moment dat het sloopbesluit voor uw wooncomplex genomen is. Graag leggen wij dit uit.

De vernieuwing van Sluispolder-West duurt ongeveer 10 jaar en wordt in fasen uitgevoerd. Per fase wordt steeds apart definitief besloten over de sloop- en nieuwbouwplannen. Dit betekent dat er per wooncomplex een 'sloopbesluit' genomen wordt. In de planning kunt u zien wanneer het sloopbesluit voor uw wooncomplex op zijn vroegst verwacht wordt.

Zodra het sloopbesluit voor uw wooncomplex genomen is, organiseren wij een voorlichtingsbijeenkomst en ontvangt u een herhuisvestingsverklaring. Hiermee krijgt u voorrang (urgentie) op de woningmarkt en heeft u recht op de verhuiskostenvergoeding. De verhuiskostenvergoeding storten we, nadat u de huur van uw huidige woning opzegt, binnen twee weken op uw bankrekening. Mocht u nog bedragen hebben openstaan, dan verrekenen we deze eerst.

Wat als ik eerder wil verhuizen?
U kunt uiteraard op elk moment uw huur opzeggen en naar een andere woning verhuizen. Het recht op voorrang (urgentie) op de woningmarkt en de verhuiskostenvergoeding gaat echter pas in, nadat Maasdelta het sloopbesluit voor uw wooncomplex genomen heeft. Eerder kunt u hier geen gebruik van maken.

Onderhoud en leefbaarheid
Terwijl er voor sommige wooncomplexen al snel een sloopbesluit verwacht wordt, staan andere pas later op de planning. Om de kwaliteit en uitstraling van de woningen op peil te houden, blijft Maasdelta de komende jaren noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden aan de woningen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan schilderwerk en houtherstel. Constateert u zelf een onderhoudsgebrek waarvoor Maasdelta verantwoordelijk is? Dan kunt u hiervoor een reparatieverzoek bij ons indienen.

Een onderhoudsgebrek geeft u niet het recht om eerder te verhuizen en daarbij gebruik te maken van de voorrang (urgentie) op de woningmarkt en de verhuiskostenvergoeding. Tot aan de sloop verhelpen we onderhoudsgebreken aan uw woning.

Contact
Mocht u vragen hebben over dit onderwerp? Neemt u dan gerust contact op met afdeling Verhuur van Maasdelta Maassluis via telefoonnummer (0181) 603 703.