Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Verhuizing Jan Luykenstraat naar wisselwoningen van start

Verhuizing Jan Luykenstraat naar wisselwoningen van start

Leestijd: 2 min

Het bestemmingsplan voor Sluispolder-West is onherroepelijk. Dit betekent dat de uitvoering van de sloop- en nieuwbouwplannen voor de Jan Luykenstraat en het Da Costaplein van start gaat. En dat de verhuizing naar de wisselwoningen in gang gezet wordt. Om de bewoners hier op voor te bereiden organiseerde Maasdelta op dinsdag 13 december een voorlichtingsavond.

Sinds vrijdag 18 november 2016 is de termijn voor het indienen van zienswijzen en beroep op het bestemmingsplan verstreken. Het bestemmingsplan is hiermee onherroepelijk geworden. Dit betekent dat de bewoners van de Jan Luykenstraat vanaf 3 januari 2017 kunnen verhuizen naar hun wisselwoning in de flat aan de Mgr. W.M. Bekkerslaan.

Voorlichtingsavond
Tijdens de voorlichtingsavond op dinsdag 13 december ontvingen de bewoners praktische informatie over het verlaten van hun huidige woning, de verhuizing naar en het verblijf in de wisselwoning en het betrekken van de nieuwe woning. Ook werden de nieuwbouwplannen gepresenteerd. Na afloop kregen zij een verhuisfolder mee, waarin zij alle informatie terug te lezen is. De indeling van de wisselwoningen en nieuwbouwwoningen voor de Jan Luykenstraat is inmiddels bekend. De bewoners van Da Costaplein ontvangen deze op een later moment.

Sloop, nieuwbouw en verhuizen
Begin februari 2017 start de sloop van de 20 woningen aan de Jan Luykenstraat. Vervolgens begint de aannemer eind april met de nieuwbouwwerkzaamheden. We verwachten dat de bewoners eind 2017 kunnen terugverhuizen naar hun nieuwe woning aan de Jan Luykenstraat. Daarna zijn de bewoners van het Da Costaplein aan de beurt om naar de wisselwoningen te verhuizen.