Welkom Over Maasdelta Publicaties Nieuws Nieuwbouw betaalbare seniorenwoningen en polikliniek Franciscus Maassluis

Nieuwbouw betaalbare seniorenwoningen en polikliniek Franciscus Maassluis

Leestijd: 2 min

Woningcorporatie Maasdelta Groep, Franciscus Gasthuis & Vlietland en de gemeente Maassluis hebben op 1 juli een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst om de Albeda-locatie aan de Vloot in Maassluis opnieuw te bebouwen. Het pand van het Albeda College is jaren geleden gesloopt.

Maasdelta heeft het plan om op deze locatie circa 56 sociale huurwoningen voor ouderen te realiseren. Het gaat om een woontoren van 8 verdiepingen (9 bouwlagen). Franciscus Gasthuis & Vlietland wil hier op de begane grond een nieuwe polikliniek realiseren onder de naam Franciscus Maassluis. Hier wordt medische zorg en diagnostiek geboden aan inwoners van Maassluis en omgeving. Alle betrokken partijen zien grote meerwaarde in een woongebouw waarin wonen voor ouderen en goede medische zorg samenkomen. Zij spannen zich daarom maximaal in om deze aanwinst voor Maassluis van de grond te krijgen. Op dit moment wordt gewerkt aan een ontwerp voor de woningen en de polikliniek en wordt de financiële haalbaarheid onderzocht.

Betaalbare seniorenwoningen
Maasdelta is de opdrachtgever voor het bouw- en woonrijp maken van de kavel. Daarnaast treedt Maasdelta op als opdrachtgever en toekomstig eigenaar/verhuurder van de (woon)toren. Wethouder Sjoerd Kuiper (o.a. bouwen, wonen en sociale cohesie): “Er is een grote behoefte aan betaalbare seniorenwoningen om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Met deze ontwikkeling zorgen we voor passende woningen voor senioren.”

Goede zorg voor iedereen
De poliklinieklocatie Franciscus Maassluis is op dit moment nog gevestigd in een ruimte van de Stichting Gezondheidsgebouw Maassluis. Dit gebouw dat nagenoeg naast de Albeda-locatie ligt, is verouderd. Door de samenwerkingsovereenkomst tussen Maasdelta, Franciscus Gasthuis & Vlietland en de gemeente komt een nieuwe poliklinieklocatie Franciscus Maassluis weer een stap dichterbij. En daarmee blijft een waardevol onderdeel van de gezondheidsvoorzieningen behouden voor de stad. Wethouder Corine Bronsveld-Snoep (o.a. welzijn, zorg en ouderen): “Het is belangrijk dat  goede zorg voor iedereen dichtbij beschikbaar is”. Inwoners kunnen ‘om de hoek’ terecht voor goede medische specialistische zorg, ook in de toekomst. De voorzieningen worden nog verder uitgebreid ten opzichte van het huidige aanbod van Franciscus Maassluis. Zo zal naast laboratoriumdiagnostiek ook röntgenonderzoek mogelijk worden. 

Bekijk hier een video-interview van de WOS. 

Op de foto van links naar rechts:
ondertekenaars: René de Groot (Maasdelta), Mark Janssen, (Franciscus Gasthuis & Vlietland), wethouder Sjoerd Kuiper
staand: wethouder Corine Bronsveld,  Sander Verschoor (Maasdelta), Mark Witberg (Maasdelta),  Suzanne Korthorst (Franciscus Gasthuis & Vlietland)